Vicious circle

M-am uitat azi din nou la Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, un film care imi place mult. Imi plac actritele printre care se numara si Ashley Judd, imi place faptul ca se desfasoara in sudul Statelor Unite intr-un timp in care termenul de "southern belle" inca poate fi aplicat.
Cred ca filmele, cartile, serialele, rollercoasterele pot fi incercate de mai multe ori, cu rezultate si observatii diferite de fiecare data. Asta mi s-a intamplat la acest film: prima data nu am bagat de seama conflictele complexe intre mama si fica, nici rezolvarile propuse de film.
Ca si fata in momentul in care mi se propune o relatie cu un baiat ma intreb ce greseli asemanatoare cu ale mamei pot comite. Nu pot spune ca am avut o copilarie in care parintii mei se certau constant ca in film (ar fi o minciuna) dar mama mea si-a exteriorizat trairile, depresiile, momentele de panica si cu mine. In anumite momente nu o intelegeam, in altele reuseam sa pricep prin ce trece.
Mi s-a spus ca suntem indivizi diferiti, ca eu si mama mea nu vom trece prin aceleasi experiente si ca nu ar trebui sa compar vietile noastre. Am ajuns la concluzia ca daca avem posibilitatea sa invatam din greseli, indiferent de modelul oferit de relatia parentala, indiferent de controversele educationale cu partenerul, ratiunea noastra are posibilitatea sa perceapa diferenta de caracter si sa construiasta un demo, poate chiar un upgrade.

0 commentaires:

Post a Comment

 

Flickr

study

Instagram