Cum m-am nascut blazata?

IMG_6400
Pe Money Channel a fost difuzat un interviu din emisiunea Bucurestiul intr-o zi cu Bobby Voicu si Adrian Ciubotaru. Bobby Voicu povestea ca lui i-a placut imediat Bucurestiul, ca se afla in pasaj la Unirii si il bucura prezenta atator oameni in jurul lui, imbulzeala, opusa fiind orasului natal Vaslui (cred). Inainte m-am uitat la ultimul episod din sezonul 6 al serialului Medium in care fata cea mare a personajului principal pleaca la facultate la 2000 de miles dupa 18 ani in casa natala.
Eu nu cred ca am avut norocul nici fetei din Medium nici al lui Bobby Voicu, cred ca m-am nascut blazata de asa ceva. Am locuit in jur de 8 ani in Bucuresti, timp in care am descoperit aglomeratia fara mare uimire. Restul de 12 ani i-am trait in diverse tari: Statele Unite, Franta, Turcia (putin), iar de 2 ani de zile cred ca pot sa adun minim 3 luni traite in Anglia-Londra, Manchester, in diverse vacante. Sunt blazata de aglomeratie, sunt sictirita de occident aproape. Eu nu am avut teama de a ma muta intr-un oras nou, daca maine m-as muta la Berlin pentru ca acolo ar trebui sa studiez ar fi ca orice alta mutare intr-un oras mai mult sau mai putin placut, naturala pentru mine. Nu zic ca nu imi place Parisul in care locuiesc, am momente in care ma simt foarte bine in el, in care il admir; imi place foarte mult Bucurestiul, noaptea, in zona centrala de exemplu si nu l-as inlocui cu Londra pe care toti romanii o preamaresc si care mie mi se pare redundanta si agasanta.
Dar am ajuns sa ii invidiez pe cei care nu sunt blazati, pe cei care descopera inca orase dupa o copilarie, o adolescenta in orasul natal. Poate pentru ca tre sa muncesc putin mai mult ca sa ma minunez.

0 commentaires:

Post a Comment

 

Flickr

study

Instagram