Bucuresti vs. Paris

-->
concert sacré-coeur

 Bazilica Sacre-Coeur


Cateva diferente majore dintre Bucuresti si Paris:
-->
Bucurestiul este murdar.
Parisul este murdar dar pentru ca nu e la fel de mult praf, pare mai curat.
Bucurestiul nu isi ingrijeste gradinile.
Debatable but yes. Parisul pare a avea multe fonduri pt asa ceva.
Bucurestiul are muzee dar foarte putine (huge BS Bucurestiul are muzee foarte cochete). Nu are viata culturala reala (BS).
Parisul are FOARTE multe muzee. Nu am reusit sa le termin in aprox. 8 ani. Are o viata culturala intensa, dar nici Bucurestiul nu duce lipsa de asa ceva.
Bucurestiul este ieftin comparandu-l cu un nivel European de viata.
Parisul este foarte scump(cazare, mancare, tigari, iesit in oras). Cred ca in Europa numai Londra se mai poate compara cu Parisul la pret.
Bucurestiul are un nivel de studii cazut.
Asta nu pot contrazice, acum  ceva ani insa nivelul era ok. Parisul are scoli ce intra in top 50 ranking la universitati.
Bucurestiul este populat de cocalari si hipsteri.
Parisul este populat de multi turisti enervanti, multe minoritati care tipa in strada si se imbraca tiganeste si cireasa de pe tort, francezii insasi.
Bucurestiul  are in compozitia lui romani(-cocalari), iar ei sunt foarte primitori, simpatici si in general, un popor de care ti se face dor (asta o aud de la turisti veniti pe la noi).
Parizienii (si mare parte din francezi) sunt: satui de turisti si deci usor irascibili, au un bat adanc infipt in posterior, o ura fata de englezi si limba lor, o necunostinta totala a geografiei si a limbilor straine, un aer rece si arogant, senzatia ca oricat de rau le-ar merge ei trebuie sa se pavaneze ca tot le e lor mai bine ca tie, fete prea skinny, batrane prea coafate ETC ETC
Bucurestiul are un nivel de trai scazut, Romania are un nivel de trai scazut.
Parisul are un nivel de trai inalt dupa un anumit moment al existentei proprii. Nivelul de saracie este cand veniturile tale sunt la 900 de euro pe luna, adica studentii si entry level people sunt foarte aproape de acel nivel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Am ajuns concluzia ca daca iti este rau iti poate fi oriunde. Daca este sa studiezi ceva, oriunde ai face asta poate sa nu iti fie bine. Daca e sa arunci cu c***t in ceva nu ai decat, e foarte usor, vei gasi mereu o sursa inepuizabila chiar in tine.
Acestea fiind spuse mie tot imi e dor de tara si situatia nu pare a se rezolva.


3 commentaires:

  1. that fuckin sums it up quite well. adica exact asa cum e. in aceleasi dileme ma blochez si eu, si numai dorul se tot iteste sa-mi strice socotelile de cate ori imi zic "lasa mah,poat sa fac ce-mi doresc si aici unde sunt"....pana ajung la: "si totusi, mi-e dor". E greu sa te plimbi prin lume cu dorul in vene (ceea ce cred ca vreau sa zic ca e mai mult decat a-ti lipsi de un camembert putitor cand esti francez emigrat in state or smth)

    ReplyDelete
  2. ah da, si parisul este infestat de sobolani si porumbei. Clar avea de unde sa se inspire Camus...asa, live research din intestinele parisului

    ReplyDelete
  3. @cherie: mai poti trai cu dorul in vene, atata timp cat iti propui cat de temporar ai de gand sa il faci :D

    ReplyDelete

 

Flickr

study

Instagram